Min filosofi om Hundetrening

Trygghet - Relasjonsbygging - Hundens medvirkning - Selvtillit

I jungelen av hundetrenere er det ikke lett å orientere seg. Jeg brenner for å spre kunnskap om et aversivfritt og belønningsbasert hundehold, der hundens medvirkning og en trygg relasjon mellom hund og eier står i fokus. 


Å kunne lese hunden sin er viktig for å forstå, tilrettelegge og gi hunden en god hverdag og et verdig liv. Jeg har masse kunnskap om hundens språk, hvordan bygge selvtillit (både hos hund og eier) og om ulike treningsmetoder. Min pedagogiske bakgrunn som barnehagelærer bruker jeg aktivt i hundetreningen, men også i mine mellommeneskelige relasjoner. 

Dyrehelsesenteret

Dyrehelsesenteret er Vestlandets største rehabiliteringssenter for dyr.

Connie er en kunnskapsrik dame, som virkelig går all-in for dyrene.

Her får både friske hunder, og de som trenger rehab, god og kyndig hjelp.

Som kursdeltager på mitt TRYGG HVERDAGSHUND kurs får dere gode priser på første konsultasjon hos Connie. 


Trykk på bildet for å komme til nettsiden deres. Sammen med Kamilla i Citydogs vil jeg dele gode tips og råd om belønningsbasert trening. .

Trykk på bildet for å komme til bloggen

Sele vs. halsbånd

Er det noe jeg brenner for så er det å spre kunnskap. Kunnskap som har forankring i forskning, studier og fag. Derfor har jeg skrevet en artikkel om hvorfor jeg kun bruker sele og anbefaler det.


Trykk på knappen så kommer du til artikkelen.


Den er skrevet med hjelp av kildene jeg har lenket til.

Har du fått valp i hus?

Det er mye å tenke på når man får valp.

Ikke alle kan, eller vil, gå på et typisk valpekurs. Det er ikke alltid det beste for valpen, og som nybakte eiere er det ikke alltid like lett å få med seg alt da valpen krever deres oppmerksomhet.


Kanskje trenger dere veiledning, litt opplæring i hundens språk, tips, råd og veiledning og insprasjon til hundetrening eller annet? Dette kan jeg hjelpe med! 


Storm er også rolig og god med valper, så om valpen trenger å sosialiseres med en stor og rolig hund kan vi hjelpe med det. Ta kontakt for å avtale eller om du vil vite mer! Sammen finner vi en pakkeløsning

Hundens signaler

Visste du at hunder kommuniserer ved hjelp av ulike signaler? De bruker både visuelle signaler, lydsignaler og luktsignaler. Hunder er konfliktsky og disse signalene hjelper dem å holde ro og orden, og unngå konflikter. 


Foruten å bli brukt i kommunikasjon med andre hunder bruker de dem også med oss. Det er derfor viktig å kunne noe om disse for å forstå, og tilrettelegge for, din hund. 


Signalene blir også brukt til å dempe eget stress og andres, som feks deg som eier. Desverre er det mange som ikke vet om dette og som trener vekk eller straffer hunden for bruk av disse signalene. Da får man ofte en redd, usikker eller aggressiv hund. Ta kontakt om du vil vite mer og lære om hundens signaler.