TERAPIHUND

Her finner dere ulike fagartikler, både fra meg og fra andre kilder, samt mer informasjon om terapihund.


Å spre kunnskap om både hund og barn er viktig for meg. 
Hva er en terapihund?

Kalles ofte for en sosial tjenestehund,  og sammen med sin fører arbeider den for å øke en eller flere brukeres motivasjon, velvære og helse.En terapihund ekvipasje arbeider innen utdanning, helse og omsorg, og arbeider med fysisk, psykisk, sosial og kognitiv trening. Terapihundekvipasjen arbeider enten selvstendig eller sammen med andre fagfolk som leger, psykologer, sykepleiere, vernepleiere, fysio- eller ergoterapeuter, lærere, spesialpedagoger og lignende. Felles for denne typen arbeid er at oppdragene er målrettede, dokumenteres og evalueres.


Noe av det en terapihund kan hjelpe med:


– Verbal og sosial interaksjon i gruppe
– Konsentrasjonsevne
– Selvtillit og selvfølelse
– Indre og ytre motivasjon

– Redusere angst og uro
– Lindre depresjon
– Forbedre langtids- og korttidshukommelse
– Forbedre eller øke ordforråd/begreper
– Forbedre styrke, bevegelse, balanse og finmotorikk
– Øke kondisjon
- Redusere overvekt

LESEHUND

Storm trives som Lesehund, og han hjelper barn med å knekke lesekoden og motiverer til lesing!

Hva er en Lesehund?

En lesehund er en godt trent hund, som er glad i mennesker, og særlig barn. Hunden er trent til å sitte eller ligge i ro ved siden av et barn som leser høyt. En hund dømmer ikke, korrigerer ikke, ler ikke av noen som leser "feil", den bare er der. En lesehund motiverer til lesing, oxytocin frigis noe som igjen gir mer motivasjon. En hund gjør oss mennesker rolige, senker stress og gir velbehag. 


Vi jobber pedagogisk og målrettet, med opplegg tilpasset det enkelte barn/barnegruppen. Ta kontakt om du vil vite mer, eller booke oss.